Ervaringen

Afgestemde begeleiding
Marlí heeft precies door waar een ieder in de groep zich bevindt en voelt daarin wat we nodig hebben.
De positieve en liefdevolle feedback van Marli is voor mij waardevol en waarachtig.

Yvonne

Mijn migraine is echt veel minder geworden. En als ik het heb, wordt het door de Qigong meteen minder.

Anoniem

Qigong les bij Marli is zoveel meer dan oefeningen doen. Lees verder

Fransien Walton
Fransien (Foto: Diana Eissens)

Meditaties
Jouw meditaties doen echt iets. Het is zo anders om hiermee te beginnen in plaats van meteen met de oefeningen. Het draagt echt bij tot de ontspanning.

Meike

Kreeg veel meer
Ik kwam bij Marlí om te leren over Zhineng Qigong, maar kreeg veel meer. De pijn in mijn rug is minder, leef mn leven met meer gemak en voel me nog meer verbonden met het universum.

Nienke

Pijnvrij
Door Zhineng Qigong ben ik pijnvrij. Het liefdevolle veld in combinatie met de oefeningen heeft mijn trauma in mijn stuit/bekkengebied geheeld. Marlí ís het liefdevolle veld. Lees verder.

Tessa
Tessa (Foto: Serge Sanramat)

Integratie in dagelijks leven
Door dagelijks Zhineng Qigong oefeningen te doen en de door Marli ingesproken meditaties te beluisteren, is de qigong in mijn leven geïntegreerd.

Yvonne

Kracht van visualiseren
Ik heb niets gedaan, toch voel ik mijn onderlichaam en is de pijn in mijn knie minder (na visualisatie van de oefeningen).

Tineke

Wat wordt er bedoeld met ‘met je aandacht bij jezelf blijven? Lees verder.

Yvonne
Yvonne

Zelfde effect als een massage
De les heeft me weer erg goed gedaan. Had eigenlijk een massage geboekt vandaag. Maar de masseuse zegde af. De les had hetzelfde effect: een ontspan lijf waarin ik me aanwezig voel.

Fransien

Qigong is beter dan fysiotherapie, want je doet het zelf.

Kathy

Voorbij de oefeningen
Ik ervaar zo duidelijk dat het niet (alleen) gaat om de oefeningen, maar vooral hoe ik het toepas in het dagelijks leven. Waar ik eerst de aandacht alleen maar naar buiten liet gaan, vind ik mezelf nu belangrijk genoeg om goed voor mezelf te zorgen.

Marja
Marja van Haaren

Kracht van de aandacht
Ik hoef maar mijn aandacht naar binnen te brengen en dan worden mijn ogen al ontspannen. Ook kan ik me steeds vaker losmaken van een emotie, als die opkomt.

Dorothé

Kracht van de groep
In de groep samenzijn voegt echt iets toe. Ik kan de oefening thuis doen, maar dan is het minder krachtig.

Tes

Over Marlí
Marli is een sensitief mens die vertrouwenwekkend overkomt. Ze is uiterst zorgvuldig, evenwichtig en spitsvondig tegelijk. Ze leeft haar visie.

Inge

Het ‘wat minder grijpbare’ bouwt Marli mooi op in haar lessen.

Erika

Ik was niet echt vrienden met mijn lichaam toen ik met Zhineng Qigong begon.  Lees verder.

Inge Knoope
Inge Knoope

Ik ervaar Marli in haar lesgeven als professioneel en deskundig.

Mariska

Ervaring van één zijn
Marlí begeleidt op een open en zachte manier, alsof ze elk persoon individueel aan de hand meeneemt. Ik vind het bijzonder dat ze een intense ervaring van één-zijn al in één les door kon geven.

Inge van d’Outryve

Online lessen
Tijdens mijn online sessies Qigong ervoer ik Marlí als een fijn voorbeeld. Haar rust en aandacht voor de oefening en mij als persoon vond ik prettig.

Inger
Marlí (Foto: Bodil Anaïs)

Sport voor lichaam en geest
Sporten deed ik altijd vanuit wilskracht, Qi gong helpt me te bewegen vanuit bewustzijn. Daardoor train ik niet alleen mijn lichaam maar ook mijn geest.

Judith

Marlí ís het liefdevolle veld

Tessa

Schoon lichaam
Ik vergeet telkens hoe goed het me doet om hier te zijn. Ik kwam binnen met een beginnende keelpijn. Mijn lichaam voelt nu helemaal schoon en lekker.

Fransien

Is zichzelf
Het spreekt me aan dat Marli zichzelf is tijdens de lessen. Ik ervaar haar als respectvol, toegankelijk, aandachtig. Ze draait geen les af.

Tineke

Veilige sfeer en goede uitleg
Buitengewoon precies kijkt Marli naar de cursisten. De sfeer is heel veilig. Goede uitleg waarom je bepaalde dingen oefent. Het lijf krijgt ruimte. Het hoofd krijgt begrip. De context krijgt aandacht. Daardoor kun je als deelnemer je heel goed concentreren op de oefeningen.

Pincey

Dankjewel voor de wijsheid die je zo prettig combineert met aardsheid.

Cissy

Ik vind je kundig, krachtig en je ‘practice what you preach’.

Lincey

De lessen betekenen voor mij vertragen, vertragen, zacht worden, subtieler voelen, minder doen. Het voelt als een meditatie.

Esther