Over Marlí

Wat Cursisten zeggen over Marli

Marlí begeleidt op een open en zachte manier, alsof ze elk persoon individueel aan de hand meeneemt. Ik vind het bijzonder dat ze een intense ervaring van één-zijn al in één les door kon geven.
– Inge-

Marlí doceert uit eigen ervaring. Dat is voelbaar aan haar energie en wat ze met de ruimte doet. Het leert mij dat tegenslag en ongemak in bepaalde mate onderdeel zijn van de beoefening van qigong.

Ik ervaar Marli in haar lesgeven als professioneel en deskundig.
-Mariska-

Marli is een sensitief mens die vertrouwenwekkend overkomt. Ze is uiterst zorgvuldig, evenwichtig en spitsvondig tegelijk. Ze leeft haar visie.
– Inge K.-

Marli is buitengewoon precies in het kijken naar mensen en ondersteunen. De sfeer is heel veilig. Goede uitleg waarom je bepaalde dingen oefent. Het lijf krijgt ruimte. Het hoofd krijgt begrip. De context krijgt aandacht. Daardoor kun je als deelnemer je heel goed concentreren op de oefeningen.
-Inge K.-

Tijdens mijn online sessies Qigong ervoer ik Marlí als een fijn voorbeeld. Haar rust en aandacht voor de oefening en mij als persoon vond ik prettig.
-Inger-

Als jong meisje liep ik rond met de vraag of het normaal was om je te voelen zoals ik me voelde. Zouden de mensen om me heen willen leven, als ze zich net zo voelden als ik?

Als volwassene had ik een prachtig beroep als ergotherapeut in de kinderrevalidatie. Later gaf ik me helemaal in mijn werk als leerkracht in het speciaal onderwijs (mytylschool).

Toch stroomde ‘het’ niet in me.

Innerlijke reis

Dit bracht me al vroeg op het pad van bewustwording. Ik ben diep in de psychosynthese gedoken. Ik heb verschillende vormen van yoga beoefend, heb Biorelease gedaan. Radiant Heart Qigong en Healing Tao hebben me veel gebracht. Ook heb ik gewoond en gewerkt in de leefgemeenschap van ‘Centrum Venwoude’, een plek voor persoonlijke groei en bewustzijnsontwikkeling.

Ik kreeg zicht op wat me emotioneel uit balans bracht en wat me in de weg zat op mentaal gebied.

Pijn is geheeld. Ik kwam los van belemmerende patronen en neigingen die ik in mijn jeugd ontwikkeld had. Ik kwam meer op eigen benen te staan.

Respectloos omgaan met mezelf

Mijn sterk ontwikkelde wil, groot aanpassings- én mijn doorzettingsvermogen hebben me ver gebracht. Deze op zichzelf positieve kwaliteiten bleken ook een keerzijde te hebben. Ik was gewend mezelf op de tweede plek te zetten en mijn eigen grenzen te negeren. Ik nam mijn eigen waarnemingen niet serieus, ten koste van mezelf. Ik was niet in staat om te werken (te geven) én respectvol met mezelf om te gaan. Alleen door mezelf weg te cijferen mocht ik zelf zijn. Ik kon niet ontspannen in dat ik goed was zoals ik was.

Al deze gewoonten hadden zich in mijn lijf vastgezet en begonnen zijn tol te eisen.

Ik kampte met pijnen, vermoeidheid en angsten.

Wat Zhineng Qigong mij geeft

Zhineng Qigong geeft me feedback voor het dagelijkse leven. Ik zag bijvoorbeeld dat ‘mijn best doen’ zich vertaalt in opbouwen van spierspanning. Terwijl de essentie van (Zhineng) Qigong is dat als het lichaam zacht en ontspannen is, energie vrij kan stromen! Ik kreeg inzicht in de relatie tussen gevoelens of overtuigingen en fysieke pijnen, vermoeidheid of angsten. 

Via Zhineng Qigong heb ik geleerd hoe ik zelf de regie kan nemen over mijn gezondheid en mijn (emotionele) balans. Als ik uit balans ben, helpt het doen van oefeningen me om in balans te komen.

Als energie stroomt, kunnen blokkades oplossen en wordt het lichaam vitaler.

Opleiding tot Zhineng Qigong leraar

Het verlangen om me te verbinden met de universele bron in plaats van mezelf uit te putten groeide. Ik heb bij ‘Academie Qing-Bai’ de opleiding Zhineng Qigong (level 1) gedaan (2018-2019). Hiermee heb ik mezelf een kostbaar geschenk gegeven.

Mijn vitaliteit is aanzienlijk toegenomen, pijn is afgenomen. Ik voel me steviger en evenwichtiger in het leven staan. 

Ik heb een realistisch beeld van wat er nodig is om mijn potentieel te kunnen leven, op een manier dat ik er niet aan onderdoor ga. Ik voel vertrouwen om mijn eigen weg te lopen, in plaats van de weg te lopen die ik denk dat ik moet lopen. Ik ben (meer en meer) in verbinding met mijn ware natuur. Bovendien word ik heel gelukkig van het besef dat er een heel skala aan ontwikkel mogelijkheden voor me ligt.

De tijd is gekomen om te zijn wie ik ben. En van daaruit van betekenis te zijn voor de wereld waarin ik leef.

En dan nu……Tijd voor zijn

Ik geniet ervan om Zhineng Qigong te beoefenen met anderen, als ieder in zichzelf op ontdekkingsreis gaat.

Meer en meer samenvalt met zichzelf. Dat proces vervult me.

Al mijn ervaringen tot nu toe komen samen in het lesgeven: mijn kunnen waarnemen, mijn ontwikkelde intuïtie en kunnen afstemmen. Mijn interesse in de gevoelswereld in relatie tot het lichaam. Mijn kunnen (ver)dragen, óók als het om minder gemakkelijke gevoelens gaat. Tenslotte mijn kunnen aanvoelen wat nodig is om een veilige sfeer te creëren.

Ik kijk ernaar uit om meer mensen de kracht van Zhineng Qigong te laten ervaren. Om meer liefde en harmonie in de wereld te brengen.

Marlí Schaminée
Culemborg

Voor contact, klik hier.