Wat is Zhineng Qigong

Zhineng Qigong (of Chi Neng Qigong) is bewegen vanuit aandacht en gevoel.

Zhineng Qigong heeft zijn wortels in China. Het bestaat uit eenvoudige en snel aan te leren bewegingen. Zhineng Qigong gaat voorbij woorden, het begrijpen of presteren. De oefeningen zijn een middel om lichaam en geest te ontspannen.

Je ontdekt hoe je beter om kunt gaan met de prikkels om je heen, hoe je meer in het moment aanwezig kunt zijn. Je stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Je oefent ook de concentratiekracht van je geest, zodat je beter in staat bent je aandacht te richten op wat voor jou belangrijk is. Je krijgt regie over je (levens)energie.

Er kan een gezonde balans ontstaan tussen lichaam en geest, tussen binnen- en buitenwereld. Je komt weer terug in je kracht.

Zhineng Qigong is voor iedereen toegankelijk. Jong of oud, gezond of ziek: iedereen kan Zhineng Qigong beoefenen.

Energiebanen openen

Je lichaam is energie. Alles in het universum, van immaterieel tot materieel is energie, Qi.

In Zhineng Qigong besteden we veel tijd aan het in beweging brengen en doen toenemen van onze (levens)energie. Dit doen we door het richten van onze aandacht op de energie om ons heen. 

Als je je lichaam liefdevol en met aandacht gaat bewegen, komt energie in beweging waar het eerst vast zat. Fysieke pijnen, overtuigingen of emoties kunnen loskomen.

Door je aandacht te richten op de beweging van je lichaam, ontwikkel je lichaamsbewustzijn

Je gaat waarnemen zonder in te vullen, zonder te oordelen. Door de zachte bewegingen kan je lichaam zich ontspannen. Het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd. Het lichaam heelt op een diep vlak.

Integreren en in balans brengen

Deze weg naar binnen geeft je informatie over hoe je in het leven staat, hoe je de dingen doet. Werk je hard, of werk je vanuit passie? Waar zet je energie vast, wat kost energie en wat levert energie op? Hoe ga je om met stress? Ga je respectvol om met je lichaam, of negeer je  grenzen die je lichaam je geeft en kamp je met (chronische) pijnen? Welke overtuigingen, aannames en meningen heb je gedurende je leven opgebouwd, hebben zich vastgezet in je lichaam? Richt je je aandacht op de dingen die belangrijk voor jou zijn?

Je bent er inmiddels aan gewend, maar elk lichaam is ‘gevormd’ door alles wat het heeft meegemaakt.

Zhineng Qigong brengt lichaam en geest meer met elkaar in balans.

De levensenergie kan weer vrij stromen. Je lichaam en geest komen in hun natuurlijke flow. Vanuit een krachtige basis. Je gaat als mens optimaal functioneren.

Samen oefenen: een geschenk aan jezelf

In een groep Zhineng Qigong beoefenen versterkt het effect. Het stimuleert en werkt verbindend. Een cadeau aan jezelf.

Tijd voor zijn!

Wat cursisten zeggen over Zhineng Qigong

Het voelt alsof Zhineng Qigong de balans in mezelf herstelt. Alsof vanuit mijn voeten mijn lichaam langzaam mijn rechtgezet wordt. Alsof het op z’n plek valt, waarmee spanning oplost en energie overblijft. -Gabriël

De verstilling en het focussen op je lijf vind ik prettig. -Mariska-

Na de les voelde ik me meer geaard. Mooi ook om punten te voelen die stressgevoelig zijn. -Inger

Ik verwacht dat Zhineng Qigong me helpt om me met mijn eigen levensenergie te verbinden. Ik me steviger op de aarde voel staan en me meer thuis voel in mijn eigen lichaam. Met een praktijk van meer zelfliefde en zorg.

Voor contact, klik hier.