Wat is Zhineng Qigong

Het voelt alsof Zhineng Qigong de balans in mezelf herstelt. Alsof vanuit mijn voeten mijn lichaam langzaam mijn rechtgezet wordt. Alsof het op z’n plek valt, waarmee spanning oplost en energie overblijft.
-Gabriël

Qigong gaat om verbinding en één-zijn. Aan de hand van toegankelijke oefeningen word je je eerst bewust van je eigen energie, om daarna met deze energie op te gaan in een groter geheel. Je komt in harmonie met het universum. -Inge-

Chineng Qigong betekent voor mij op een zachte, eenvoudige manier bewegen en ontspannen, met veel resultaat.
-Marja-

Zhineng Qigong is bewegen vanuit aandacht en gevoel.

Chineng Qigong heeft zijn wortels in China. Het bestaat uit eenvoudige en snel aan te leren bewegingen. Zhineng Qigong gaat voorbij woorden, het begrijpen of presteren. De oefeningen zijn een middel om lichaam en geest te ontspannen.

Na de Qigong les voelde ik me meer geaard. Mooi ook om punten te voelen die stressgevoelig zijn. -Inger

De verstilling en het focussen op je lijf vind ik prettig. -Mariska-

Chineng Qigong geeft een onverklaarbaar gevoel dat het bijdraagt aan een soort wereldvrede, een soort universele eenheid.
Inge-

Door het beoefenen van Zhineng Qigong ontwikkel je vanuit je diepste kern vaardigheden (neng), die betrekking hebben op de Qi (energie). Je ontwikkelt wijsheid (Zhi), je wordt meester (gong) over je levensenergie, de Qi.

Zhineng Qigong is voor iedereen toegankelijk. Jong of oud, gezond of ziek: iedereen kan Zhineng Qigong beoefenen.

Energiebanen openen

Je lichaam is energie. Alles in het universum, van immaterieel tot materieel is energie, Qi.
In Zhineng Qigong besteden we veel tijd aan het in beweging brengen en doen toenemen van onze (levens)energie. Dit doen we door het richten van onze aandacht op de energie om ons heen. 

Als je je lichaam liefdevol en met aandacht gaat bewegen, komt energie in beweging waar het eerst vast zat. Fysieke pijnen, overtuigingen of emoties kunnen loskomen.

Door je aandacht te richten op de beweging van je lichaam, ontwikkel je lichaamsbewustzijn. Klik voor een korte video.

Je gaat waarnemen zonder in te vullen, zonder te oordelen. Door de zachte bewegingen kan je lichaam zich ontspannen. Het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd. Het lichaam heelt op een diep vlak.

Vertaald naar het dagelijks leven

De weg naar binnen geeft je informatie over hoe je in het leven staat, hoe je de dingen doet. Werk je hard, of werk je vanuit passie? Waar zet je energie vast, wat kost energie en wat levert energie op? Hoe ga je om met stress? Ga je respectvol om met je lichaam, of negeer je  grenzen die je lichaam je geeft en kamp je met (chronische) pijnen? Welke overtuigingen, aannames en meningen heb je gedurende je leven opgebouwd, hebben zich vastgezet in je lichaam? Richt je je aandacht op de dingen die belangrijk voor jou zijn?

Je ontdekt bv hoe je beter om kunt gaan met de prikkels om je heen, hoe je meer in het moment aanwezig kunt zijn. Je oefent ook de concentratiekracht van je geest, zodat je beter in staat bent je aandacht te richten op wat voor jou belangrijk is. Je krijgt regie over je (levens)energie.

De levensenergie kan weer vrij stromen. Je lichaam en geest komen in hun natuurlijke flow. Vanuit een krachtige basis. Je gaat als mens optimaal functioneren.

Samen oefenen: een geschenk aan jezelf

In een groep Zhineng Qigong beoefenen versterkt het effect. Het stimuleert en werkt verbindend. Een cadeau aan jezelf.

Tijd voor zijn!

Voor contact, klik hier.