Tijd voor Zijn

Wat is Zhineng Qigong

Zhineng Qigong komt voort uit meer dan 5000 jaar Chinese bewegingskunst. Ook wel meditatie in beweging genoemd.
Zhineng Qigong is bewegen vanuit aandacht en gevoel.

De eenvoudige oefeningen en houdingen stimuleren het zelfhelende vermogen van het lichaam. Het maakt het lichaam zacht, soepel en gezond. En de geest helder en kalm.

Zhineng Qigong gaat voorbij woorden, begrijpen of presteren. En voorbij het beheersen van oefeningen.

De verstilling en het focussen op je lijf vind ik prettig.

-Mariska-

De Qigong lessen helpen me om niet de dingen te doen vanuit forceren maar vanuit ontspanning. Het werpt duidelijk z’n vruchten af.

-Inge-

De wond is de plek waar het licht binnenkomt

Rumi

Chineng Qigong betekent voor mij op een zachte, eenvoudige manier bewegen en ontspannen, met veel resultaat.

-Marja-

De lessen betekenen voor mij vertragen, vertragen, zacht worden, subtieler voelen, minder doen.. Het voelt als een meditatie.

Esther

Terugkeer naar het ‘nu’

Je lichaam is energie. Alles in het universum, van immaterieel tot materieel is energie, Qi. En alles is continu in beweging. Niets is statisch, alles verandert voortdurend.
Het is belangrijk om terug te (kunnen) keren naar het midden, naar het ‘nu’. Als je aanwezig bent in jezelf, gecentreerd, ben je als riet.

Riet is buigzaam en flexibel. Het beweegt moeiteloos mee in storm (stress), maar komt altijd weer terug in de neutrale positie. Riet is sierlijk én ijzersterk. Riet is één met de natuur en de elementen. Levend vanuit jouw kern zul je jezelf in de schijnbare chaos van continue veranderingen minder snel kwijtraken.

Als je in harmonie met jezelf bent, stroomt de levensenergie vrij door je lichaam. Blokkades lossen op. Je voelt je vitaal, gezond en gelukkig.
Je leeft vanuit de wetten van de natuur en je bent in een natuurlijk evenwicht. Vanuit dit innerlijke evenwicht ben je van onschatbare waarde voor jouw omgeving.

Lichaam en geest verbonden met elkaar

Tussen een leven in flow en een leven van stress en strijd ligt een laag ‘bevroren’ conditioneringen. Het pure en creatieve wezen daaronder, dat meestal zichtbaar was toen we nog kleine kinderen waren, is echter ongeschonden.

Jan Bommerez

In Chineng Qigong en Ren Xue oefen je om ‘in lijn te komen met wie je bent’. Dit doe je door het lichaam vanuit liefdevolle aandacht te bewegen. Je lichaam ontspant door de naar binnen gerichte aandacht. Het wordt zacht en beweegt moeiteloos. Het hart voelt zich veilig en kan zich openen. Het denken is rustig. Je ontwikkelt lichaamsbewustzijn. Je wordt je bewust van de invloed van automatische (gedachte)patronen op emoties en het fysieke lichaam.

Vermoeidheid, pijn of overprikkeling maken plaats voor een natuurlijke vreugde, liefde, en verbondenheid. Lichaam en geest zijn weer verbonden met elkaar. Je voelt je verbonden met je omgeving. Vanuit dit bewust –zijn in het nu– ben je in staat om andere keuzes te maken. Keuzes voorbij oude conditioneringen. Je komt weer in contact met je ware essentie.

Om mens te worden moet je in jezelf ruimte maken voor de wonderen van het universum

Inheems Zuid-Amerikaans gezegde

Wat levert het op?

Zhineng Qigong en Ren Xue geeft rust en ontspanning. Alsof je alle spanning weg spoelt. Een soort ontspannend bad van energie. Na het doen van een simpele oefening voel je je verfrist, opgeladen en gevitaliseerd. In balans, uitgelijnd.

Door stil aanwezig te zijn, verbonden met je lichaam, kun je voorbij het geconditioneerde denken komen. Je komt weer in contact met jouw eigen flow. Je ervaart pure levensvreugde en herstelt het contact met jouw kern. Je krijgt regie over je (levens)energie.

Emoties stromen vrij door het lichaam. De levensenergie stroomt weer vrij. Lichaam en geest zijn in hun natuurlijke flow.
Je bent weer in contact met je krachtige basis. Je functioneert als mens optimaal. Je leeft je bestemming.

Samen oefenen: een geschenk aan jezelf

In een groep Zhineng Qigong beoefenen versterkt het effect.
Het stimuleert en werkt verbindend.
Een cadeau aan jezelf.

Tijd voor Zijn!

Homepagina, klik
Aanbod, hier
Agenda, hier
Over mij, hier
Anderen over mij, klik hier of hier
Contact, hier