Wat is Zhineng Qigong

Zhineng Qigong komt voort uit meer dan 5000 jaar Chinese bewegingskunst. Ook wel meditatie in beweging genoemd.
Zhineng Qigong is bewegen vanuit aandacht en gevoel.

De eenvoudige oefeningen en houdingen stimuleren het zelfhelende vermogen van het lichaam. Het maakt het lichaam zacht, soepel en gezond. En de geest helder en kalm.

De enige manier om je leven te veranderen is je staat van zijn te veranderen. Zhineng Qigong geeft tools om dit te kunnen realiseren. Voorbij woorden, begrijpen of presteren, voorbij het beheersen van oefeningen. Het helpt je in een relaxte, kalme en natuurlijke staat van zijn -te zijn-.

De verstilling en het focussen op je lijf vind ik prettig.

-Mariska-

De Qigong lessen helpen me om niet de dingen te doen vanuit forceren maar vanuit ontspanning. Het werpt duidelijk z’n vruchten af.

Inge

De wond is de plek waar het licht binnenkomt

Rumi

Chineng Qigong betekent voor mij op een zachte, eenvoudige manier bewegen en ontspannen, met veel resultaat.

Marja

De lessen betekenen voor mij vertragen, vertragen, zacht worden, subtieler voelen, minder doen.. Het voelt als een meditatie.

Esther

Terugkeer naar het ‘nu’

Je lichaam is energie. Alles in het universum, van immaterieel tot materieel is energie, Qi. En alles is continu in beweging. Niets is statisch, alles verandert voortdurend.
Het is belangrijk om terug te (kunnen) keren naar het midden, naar het ‘nu’. Als je aanwezig bent in jezelf, gecentreerd, ben je als riet.

Riet is buigzaam en flexibel. Het beweegt moeiteloos mee in storm (stress), maar komt altijd weer terug in de neutrale positie. Riet is sierlijk én ijzersterk. Riet is één met de natuur en de elementen. Levend vanuit jouw kern zul je jezelf in de schijnbare chaos van continue veranderingen minder snel kwijtraken. Je bent veer-krachtig.

Als je in harmonie met jezelf bent, stroomt de levensenergie vrij door je lichaam. Blokkades lossen op. Je voelt je vitaal, gezond en gelukkig.
Je leeft vanuit de wetten van de natuur en je bent in een natuurlijk evenwicht. Vanuit dit innerlijke evenwicht ben je van onschatbare waarde voor jouw omgeving.

Lichaam en geest verbonden met elkaar

Raar eigenlijk, wij zien alleen onze buitenkant, maar bijna alles gebeurt van binnen.

De jongen, de mol, de vos en het paard

In Chineng Qigong en Ren Xue oefen je om ‘in lijn te komen met wie je bent’. Dit doe je door het lichaam vanuit liefdevolle aandacht te bewegen. Je lichaam ontspant door de naar binnen gerichte aandacht. Het wordt zacht en beweegt moeiteloos. Het hart voelt zich veilig en kan zich openen. Het denken is rustig. Je ontwikkelt lichaamsbewustzijn. Je wordt je bewust van de invloed van automatische (gedachte)patronen op emoties en het fysieke lichaam.

Vermoeidheid, pijn of overprikkeling maken plaats voor een natuurlijke vreugde, liefde, en verbondenheid. Lichaam en geest zijn weer verbonden met elkaar. Je voelt je verbonden met je omgeving. Vanuit dit bewust –zijn in het nu– ben je in staat om andere keuzes te maken. Keuzes voorbij oude conditioneringen. Je komt weer in contact met je ware essentie.

Om mens te worden moet je in jezelf ruimte maken voor de wonderen van het universum

Inheems Zuid-Amerikaans gezegde

Wat levert het op?

Zhineng Qigong en Ren Xue geeft rust en ontspanning. Alsof je alle spanning weg spoelt. Een soort ontspannend bad van energie. Na het doen van een simpele oefening voel je je opgeladen en gezond. In balans, uitgelijnd.

Door stil aanwezig te zijn, verbonden met je lichaam, kun je voorbij het geconditioneerde denken komen. Je komt weer in contact met jouw eigen flow. Als je lekker in je vel zit, heb je meer bij te dragen aan de maatschappij. Zin in je leven!

Emoties stromen vrij door het lichaam. De levensenergie stroomt weer vrij. Lichaam en geest zijn in hun natuurlijke flow.
Je bent weer in contact met je krachtige basis. Je functioneert als mens optimaal. Je leeft je bestemming.

Samen oefenen: een geschenk aan jezelf

Homepagina, klik
Aanbod, hier
Ervaringen, hier
Contact, hier