Wat is Zhineng Qigong

De Qigong bewegingen zijn verbazend krachtig. Ze geven me een helder hoofd en opwaartse energie.Femke-

De Qigong lessen helpen me om niet de dingen te doen vanuit forceren maar vanuit ontspanning. Het werpt duidelijk z’n vruchten af! -Inge

Chineng Qigong betekent voor mij op een zachte, eenvoudige manier bewegen en ontspannen, met veel resultaat.
-Marja-

Zhineng Qigong is bewegen vanuit aandacht en gevoel.

Chineng Qigong heeft zijn wortels in China. Het bestaat uit eenvoudige en snel aan te leren bewegingen. Zhineng Qigong gaat voorbij woorden, het begrijpen of presteren. De oefeningen zijn een middel om lichaam en geest te ontspannen.

Het is bekrachtigend om mezelf op een vriendelijke en zachte manier serieus te nemen -Inger-

De verstilling en het focussen op je lijf vind ik prettig. -Mariska-

De lessen betekenen voor mij vertragen, vertragen, zacht worden, subtieler voelen, minder doen.. Het voelt als een meditatie. Esther-

Door het beoefenen van Zhineng Qigong ontwikkel je vanuit je diepste kern vaardigheden (neng), die betrekking hebben op de Qi (energie). Je ontwikkelt wijsheid (Zhi), je wordt meester (gong) over je levensenergie, de Qi.

Zhineng Qigong is voor iedereen toegankelijk. Jong of oud, gezond of ziek: iedereen kan Zhineng Qigong beoefenen.

Energiebanen openen

Je lichaam is energie. Alles in het universum, van immaterieel tot materieel is energie, Qi. Levend vanuit de wetten van de natuur ben je in een natuurlijk evenwicht.
In Zhineng Qigong besteden we veel tijd aan het in balans brengen van onze (levens)energie. Dit doen we door onze aandacht zowel te richten op de energie in onszelf als op de energie om ons heen. 

Door je aandacht te richten op de beweging van je lichaam, ontwikkel je lichaamsbewustzijn. Klik voor een korte video.

Als je je lichaam liefdevol en met aandacht gaat bewegen, kan je lichaam zich ontspannen. Je wordt je bewust van je automatische (gedachte)patronen en hun invloed op je emoties en fysieke lichaam.

Je oefent je om waar te nemen zonder te oordelen. In het met compassie ontvangen van informatie die zichtbaar wordt, ligt een uitnodiging om andere keuzes te gaan maken. Het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd. Het lichaam heelt op een diep vlak. Je emoties worden stabieler. Je geest wordt rustiger. Het natuurlijk evenwicht wordt hersteld.

Vertaald naar het dagelijks leven

De weg naar binnen geeft je informatie over hoe je in het leven staat, hoe je de dingen doet. Werk je hard, of werk je vanuit passie? Waar zet je energie vast, wat kost energie en wat levert energie op? Hoe ga je om met stress? Ga je respectvol om met je lichaam, of negeer je  grenzen die je lichaam je geeft en kamp je met (chronische) pijnen? Welke overtuigingen, aannames en meningen heb je gedurende je leven opgebouwd, hebben zich vastgezet in je lichaam? Richt je je aandacht op de dingen die belangrijk voor jou zijn?

Je ontdekt bv hoe je beter om kunt gaan met de prikkels om je heen, hoe je meer in het moment aanwezig kunt zijn. Je oefent ook de concentratiekracht van je geest, zodat je beter in staat bent je aandacht te richten op wat voor jou belangrijk is. Je krijgt regie over je (levens)energie.

De levensenergie kan weer vrij stromen. Je lichaam en geest komen in hun natuurlijke flow. Je bent weer in contact met je krachtige basis. Je gaat als mens optimaal functioneren.

Samen oefenen: een geschenk aan jezelf

In een groep Zhineng Qigong beoefenen versterkt het effect. Het stimuleert en werkt verbindend. Een cadeau aan jezelf.

Tijd voor zijn!

Ben je nieuwsgierig naar mijn aanbod, klik hier
Wil je in contact met me komen, klik hier.